Palata

Palata

Palautus- ja valuuttapolitiikka on sama.

Jos et pidä kaupassamme ostamiasi tuotteita, oltaisit mielellämme palautettava tuotteet 30 päivän sisällä alkuperäisestä toimituspäivästä. Varmista, ettet käytä tai vaihda sitä. Palautusten tulee olla siinä kunnossa kuin alkuperäisessä pakkauksessa ilman kulumista. Joissakin tuotteissa on ylimääräinen turvamerkintä. Alkuperäistä turva-etikettiä tai vioittunutta tarraa ei välttämättä ole mukana, kun tuote palautetaan. Hyvitys ei ehkä ole tukikelpoinen. Jos sinulla ei ole alkuperäistä pakkausta, lähetä jäljennös tuotteen palautusvahvistuksesta muovipussiin ruutuun.

Vakio-ohjeemme korvaaminen on ilmaista. Toivomme, että tulet jälleen myymälässämme, onko kyseessä oikea koko, leveys, väri tai tyyli tai täysin erilainen tuote. Valintoihin kuuluvat kengät, vaatteet, laukut ja tarvikkeet. Paluu on myös hyvin yksinkertainen. Jos päätät palauttaa hyvityksen, tuote on palautettava 30 päivän kuluessa ostopäivästä, mutta lomakauden aikana annamme sinulle lahjan enintään 30 päivää ostopäivästä. Kohteita ei pidä käyttää, mukaan lukien kaikki alkuperäiset tarrat. Kaikki pakkaukset on sisällytettävä mukaan lukien alkuperäiset kenkät. Palautukset käsitellään alkuperäisen maksutavan kautta 5 työpäivän kuluessa varastoistamme. Valitettavasti emme pysty palauttamaan alkuperäiseen tilaukseen lisättyjä nopeutettuja toimituskuluja. Maksut saattavat kestää jopa 2 10 arkipäivän kuluessa tilillesi lähettämisen maksutavasta riippuen. Jos asiakkaan on palautettava osoite, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme saadaksesi apua vaihtoon tai palautukseen.

Kuinka palata:

Ota yhteyttä sähköpostitse ja myyntiyksikkösi ohjaa sinut takaisin.

Ja kerro meille postitse seuraavasti:

Tilaa numero on valmis
Valokuvan tuotteesta.
Miksi haluat palauttaa sen.

Kun saamme palautuksen varastosta, saat palautuksen vahvistusviestin.

Kun olemme saaneet palaamasi kohteen, hyvitämme alkuperäisen maksutavan.

* Huomaa: Kaikki palautusosoitteet on määritelty, muista ottaa yhteyttä ennen paluuta.

Seuraavat kohteet eivät hyväksy palautuksia tai vaihtoja:
Kaikki kosmetiikka, intiimejä vaatteita, intiimejä puvut, yksiosainen uimapuku, uimahousut, uimapuvut, kaikki korsetit, sukkahousut ja sukat, itseliimautuvat tuotteet ja kaikki puhdistustarvikkeet.

Jos jokin edellä mainituista tavaroista palautetaan, mitään hyvityksiä tai korvauksia ei käsitellä, ja asiakas on vastuussa lähetysmaksujen perimisestä. Jos huomaat, että tuote on vahingoittunut, virheellinen tai virheellinen, ota yhteyttä asiakaspalveluun, ennen kuin palaat kohteen, jotta voimme auttaa sinua vastaavasti. Vahingoittuneet tuotteet on ilmoitettava 5 päivän kuluessa toimituksesta. Valokuvia tarvitaan vaurioilmoituksessa. Tuotteet voidaan palauttaa tai vaihtaa 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Jopa 30 päivää paketin vastaanottamisesta asiakkaamme ottaa meihin yhteyttä, jos he löytävät vialliset tuotteet.