Usein Kysytyt Kysymykset

Usein Kysytyt Kysymykset

Voivatko kaikki tilaukset toimittaa maksutta?
Tiedämme, että kaikki pitävät ilmaisesta postikulutuksesta, joten lähetämme kaikki tilaukset ilmaiseksi.

Kuinka peruuttaa tilauksen?
Tiedämme, että virhe on tapahtunut. Ehkä ymmärrät, että tilasit väärän kohteen tai että pankkitilisi ei ole yhtä rikastunut kuin luulet. Jos jostain syystä sinun on peruutettava tilauksesi, ota yhteyttä sähköpostitse mahdollisimman pian.

En ole saanut vahvistussähköpostia, mitä minun pitäisi tehdä?
Olen pahoillani siitä! Sähköpostit voidaan lähettää suoraan irti- / roskapostikansioosi tai sähköpostiosoitteemme voivat olla virheellisiä. Mutta älä huoli, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Vahvistamme, että tilauksesi on asetettu ja lähetetty uudelleen vahvistusviestejä.

Miten voin vaihtaa tilaukseni tilauksen tekemisen jälkeen?
Joskus sinun täytyy vaihtaa tilauksesi. Kun olemme vahvistaneet tilauksesi, emme voi muuttaa tai lisätä mitään ilman, että yritämme peruuttaa tilauksen. Kaikki tilauksen käsittelemät kohteet on merkitty varastonhallintatietokantaamme eikä niitä voi muuttaa tilauksen vahvistamisen jälkeen.

Kuinka seurata tilauksia?
Kun lähetämme tilauksen seuranumeron sähköpostiosoitteellesi, voit tarkistaa kohteen toimitustilan verkossa käymällä asianomaisen varustamon verkkosivustolla.

Miten voin palauttaa sen? Mikä on palautusosoite?
Jos haluat palata, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, asiakaspalveluhenkilöstömme ohjaa sinua palauttamaan, voit lähettää nämä tuotteet nimettyyn palautusosoitteeseen. Saatuaan kohteen, voimme vahvistaa antamasi RMA-tiedot ja tarkistaa kohteen tilan. Jos kaikki asiaankuuluvat standardit täyttyvät, hyvitämme sinut pyyntösi mukaan. tai jos pyydät vaihtoa, korvaaminen lähetetään sinulle pääkonttoristamme.

Palautetaanko palautuskulut takaisin?
Valitettavasti emme voi palauttaa palautuksen toimituskuluja.

Voinko palata vai vaihtaa? Mikä on palautuspolitiikka?
Uskomme, että saadaksesi parhaan verkkokaupunkikokemuksen asiakkaamme eivät tarvitse maksaa kotimaisia ​​palautuskuluja. Jos sinulla ei ole syytä ostaa ostoksia, täytä yksinkertainen itsepalvelumme palautusprosessi. Emme veloita maksuja palautuksestasi. Hyväksy 30 päivän palautuspolitiikka.

Miksi se on niin halpaa?
Koska meillä on runsaasti kokemusta muotiliiketoiminnasta, maailmanlaajuiset yhteystiedot toimivat meille koko päivän! Uskomme, että muotisuuntaukset muuttuvat niin nopeasti, että asiakkaillamme pitäisi olla oikeus täyttää vaatekaappi kuluttamatta lisää rahaa!

Mitä maksutapoja hyväksytte?
Visa, MasterCard, Discover ja American Express hyväksytään tällä hetkellä kaikista tilauksista.

Kuinka tiedän, onko palautukseni käsitelty?
Lähetämme sinulle varmasti sähköpostiviestin. Jos et ole saanut sitä, muista, että tuotot ja vaihtotasot yleensä kestää 7 arkipäivää. Tässä seuranta numero tulee jälleen kätevästi! Jos tiedät, milloin toimitat paketin, voit laskea arvioidun aikataulun sen käsittelyajalle.

Miksi seurantakoodi on virheellinen?
Seurantatiedot näkyvät yleensä 2-3 arkipäivän kuluessa lähettämisestä. Siksi on suositeltavaa tarkistaa tilauksen logistiikkatiedot 72 tuntia tilauksen seuranta-numeron vastaanottamisen jälkeen.

Ovatko yksityisyyteni ja henkilökohtaiset tietoni turvallisia sivustossasi?
Olemme ylpeitä voidessamme tarjota turvallisen ja luotettavan verkkokaupunkikokemuksen. Ostokset verkkosivustollamme on turvallista. Kunnioitamme myös yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojelemaan yksityisyyttäsi.